Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2010 05:51 - Оптимизация и криза
Автор: econt Категория: Бизнес   
Прочетен: 1326 Коментари: 0 Гласове:
1



courierbg.com/
Оптимизация и криза

imageЧудех се как да започна тая статия, в която да разкажа за една наша полезност, и без да искам в главата ми изникна думата криза. Очевидно е, че тя е доста модерна и се използва като универсална подправка за всяка журналистическа гозба. Няма как, кризата продава, както и секса, но пък него наистина няма как да го включа тук… Дали наистина има криза, не знам. Със сигурност да, ако слушаме изказванията на всички видни икономисти и световни анализатори. Да, казваха те, ние си извадихме всички поуки от последните сериозни кризи на миналия век, но… как така стана, тази пак ни залови по долни гащи. Защото кризите не се пораждат от тайнствена и неизследвана променлива от сложните им икономически модели, а от чисто човешко невежество, глупост и алчност. Докато висшите банкови мениджъри чертаеха маргинални стратегии за експанзия, дребните чиновничета раздаваха заеми на поразия, без елементарна оценка на риска, и то само за да се доберат до следващия по-добър бонусен праг и най-после да заведат половинките си на мечтаната коледна ваканция на Карибите, или Аспен, или романтичното българско Черноморие. Разбира се, сериозна част от тия заеми са рискови непосилни за обслужване, но първия филтър на системата вече го нямаше, пради глупост, нехайство и алчност. Оттам закъсаха банките, взаимните фондове, строителните предприемачи, чиито имоти вече нямаше кой да закупи… и така всичките плочки от домино взеха да си падат, както са си красиво подредени.

До тук с лиричното отклонение – криза е. А какво правят икономически разумните субекти по време на криза? С една дума – оптимизират. Оптимизирането най-кратко е процес на отсяване на необходимото от излишното, за да се постигне по-висока ефективност. Мога да ходя на работа всеки ден с джип под наем, защото ми е по-комфортно и не оставам незабелязан. Но дали си струва да си харча цялата заработена заплата само за този лукс? По-добре да използвам велосипед – и тонуса си поддържам висок, и се грижа за екосистемата, и пак съм всеки ден на работа, но имам много повече пари за други харчове. Така че, първата мисъл на всеки е да си оптимизира разходите.

Как помагаме ние за това и помагаме ли въобще? На първо място, самият факт, че някой използва Еконт говори за това, че той вече оптимизира. Цените ни не са от най-ниските, но за сметка на това услугата е винаги експресна. Разполагаме с най-голямата мрежа от офиси и набор от услуги, които осигуряват удобство. Честни сме и признаваме грешките си пред клиентите, като и същевременно достойно ги компенсираме. Това спестява много време и нерви. Всички тези фактори са неизмерими, но водят до безусловна оптимизация на процеса по обслужване на транспортните нужди на всеки.

И накрая остана най-важното, а именно първи практически съвет за това как да започнете да оптимизирате разходите си за куриер. В предишната статия разказах за възможността да се пазарува от онлайн магазини във Великобритания и покупките да ви бъдат доставени от нас. Една от хубавите черти на това е, че за всички физически лица куриерската услуга за доставка от страните на Европейския съюз се калкулира без ДДС. На практика това означава, че използвайки ни за доставка на пратки от Великобритания, Чехия, Словения и Унгария, вие вече печелите 20% отстъпка от цената по обичайната ни тарифа. И това ако не е добра оптимизация по време на криза image

Ако не вярвайте, опитайте… а аз също ще предложа допълнителна отстъпка за някой от вас, който го направи и сподели впечатленията си тук. Заради удоволствието да оптимизираме и споделяме заедно.




Тагове:   криза,   оптимизация,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: econt
Категория: Бизнес
Прочетен: 134612
Постинги: 12
Коментари: 80
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930